Navegação IBEF - TCC - Bacharelado em Agronomia por data do documento
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Perspectivas de impactos das mudanças climáticas para áreas de cultivo agrícola na região de Santarém - Pa
(Universidade Federal do Oeste do ParáBrasilOthersUFOPAInstituto de Biodiversidade e Florestas, 2016-06-16)This study aimed to assess the impact of warming up to 5 °C in air temperature in Santarém-PA region and other meteorological variables, such effect of climate change highlighted by IPCC using a biosphere-atmosphere ... -
Análise sensorial e morfo-caracteristicas de diferentes clones de macaxeira oriundas do programa de melhoramento genético, cultivadas na Região Oeste do Pará
(Universidade Federal do Oeste do ParáBrasilOthersUFOPAInstituto de Biodiversidade e Florestas, 2018)Cassava is considered as one of the most important foods in the 30 diet, high consumption corresponds to high carbohydrate source. The objective 31 of this research was to evaluate the morphological characteristics of ... -
Comparação de aspectos da qualidade físico-químico de leite UHT e pasteurizado
(Universidade Federal do Oeste do ParáBrasilOthersUFOPAInstituto de Biodiversidade e Florestas, 2018)The present work aimed to compare some aspects of physical-chemical quality 3 of UHT and pasteurized milk. The analyzed parameters were moisture, ash, pH, 4 temperature, acidity in lactic acid and stability to 68% ethanol. ... -
Comportamento de variedades de batata doce no bioma amazônico
(Universidade Federal do Oeste do ParáBrasilOthersUFOPAInstituto de Biodiversidade e Florestas, 2018-09-04) -
Aspectos da qualidade físico-química de duas marcas comerciais de leite UHT
(Universidade Federal do Oeste do ParáBrasilOthersUFOPAInstituto de Biodiversidade e Florestas, 2018-09-14)The milk quality is related to the chemical composition, physical-chemical 21 characteristics and hygiene, where these are analyzed to guarantee to the consumer a 22 product within the norms of food safety, offering milk ... -
Avaliação de fécula de mandioca e araruta na conservação pós-colheita de frutos de mamão (Carica papaya L.)
(Universidade Federal do Oeste do ParáBrasilOthersUFOPAInstituto de Biodiversidade e Florestas, 2019)Papaya is a climacteric fruit, susceptible to prolonging the useful life of the fruit and becoming more productive of natural polymers as a use of authentic coating of Araruta and Cassava. This work aimed at the effect of ... -
Composição físico-química de piracuí produzido em Prainha, Pará
(Universidade Federal do Oeste do ParáBrasilOthersUFOPAInstituto de Biodiversidade e Florestas, 2019)The aim of this work was to characterize the physicochemical composition of the piracuí from Prainha-PA city, measuring the centesimal components: moisture, ashes and proteins, making use of the methodologies recommended ... -
Biometria de frutos e análise química da polpa de maracujá do mato (Passiflora nitida Kunth)
(Universidade Federal do Oeste do ParáBrasilOthersUFOPAInstituto de Biodiversidade e Florestas, 2019-11-12) -
Produção de Mudas de pimenta do reino em função do tempo de vida das estacas
(Universidade Federal do Oeste do ParáBrasilOthersUFOPAInstituto de Biodiversidade e Florestas, 2019-11-22)Black pepper is a crop known for its great use as a condiment and has many medicinal properties. Among the methods of plant propagation, we highlight the production of seedlings by vegetative parts, more specifically the ...